1

Dag 1

2

Dag 2

3

Dag 3

4

Dag 4

5

Dag 5

6

Dag 6

7

Dag 7

8

Dag 8

9

Dag 9

10

Dag 10

Dag 6

Het nieuwe lid: (dag 6: Keuze-activiteit)

Jim concludeert samen met zijn crew om een nieuw lid aan te werven ter voorbereiding op de wilde wateren. Ze besluiten bij het volgende eiland te stoppen op hoop voor stoere gasten. Het eiland Santrofy is een eiland vol stoere mannen. Ze stappen naar het dorpsplein. Hier is een kermis aan de gang voor het bepalen van de stoerste man van het eiland.

De crew van Jim stapt naar de eerste persoon die ze zien en vragen of hier stoere mannen op het eiland zijn. Deze man onthult zich als de commentator van de stoere mannen 2takt wedstijd, deze is er elk jaar. Wie deze wint mag bij de crew van Jim.

Commentator Charles kondigt de 4 stoerste mannen van het eiland aan. Het zijn de mannen met baarden Jan, Piet, Joris en Korneel.

 

Spel om stoerste dude te vinden: Keuzeactiviteit

De winnaar is de persoon die mee mag gaan. Hij is content en voegt zich direct bij de crew van Jim.

De stoerste man vraagt waar de reis naartoe gaat. De crew antwoordt “de wilde wateren”. De stoere man schrikt en zet het op een lopen. Maar roept dan snel geprenkt, ik ben stoer en heb geen bang van die domme wilde wateren. Ik heb gehoord dat daar een zeemonster woont, en die wil ik wel eens bont en blauw slaan.  Ze gaan verder varen.

De mannen gaan het schip op. Terwijl ze het schip klaarmaken zien we Bar stiekem aan de andere kant van het podium het anker over knippen. Hij fluistert nog naar de leden: "Nu heb ik ze goed te pakken, zo zullen ze nooit bij de schat geraken”, en snel weglopen. De crew merkt niks op en vertrekt.

 

 

De verloren kust zoals verloren brood (dag 6: Fakkeltocht)

Jim en de crew zien ineens in de verte een eiland dat niet op de kaart staat. Ze zijn benieuwd en gaan hierheen. Jim zegt: “Stieve, Stieve Noppe gooi het anker al maar uit, we hebben toch zeeën van tijd.”

Stieve roept: “Huh, ons anker is weg?”. Jim zegt: “huh, hoe kan dit nu gebeurd zijn???”. Ze betreden het eiland en gaan op zoek naar een smid die in een heet vuurtje een nieuw anker kan smeden.

Als ze over het dorpsplein wandelen zoeken ze de smid. Er is ook een groot feest aan de gang en ze spreken enkele feestvierders aan. “Hebben jullie hier een smid op dit eiland?” De feestganger zegt ja maar hij heeft vandaag vakantie. We hebben een nationale feestdag.

De mannen gaan naar de smid die verderop aan het feesten is en vragen: ”jow zou gij ons anker niet kunnen fixen?”. Hij zegt: ”ja ik wil wel maar ik heb geen metaal meer want al het metaal bevindt zich in de grot met de enge goblims". Hij vertelt ook dat hij hier zelf niet naartoe durft te gaan aangezien zijn broer nooit is teruggekeerd uit de grot. Jim overtuigt de smit om samen de grot te betreden in de hoop zijn broer terug te vinden en genoeg metaal om het anker te repareren.

Fakkeltocht om metaal te zoeken

Onderweg naar de grot komen ze buurvrouw Bertha tegen die klaagt dat haar verse groenten altijd worden gestolen. Zij verdenkt de enge goblims hiervan en is heel boos. Ze gaan met de mannen op tocht om die gevaarlijke goblims goed tussen te pakken.

Verder komen ze Bert de botenbouwer tegen die klaagt dat de smerige goblims altijd zijn nagels en schroeven stelen. Hij stelt voor om wapens te maken om de goblims te verslaan en mee te komen op tocht.

Als laatste voor de grot komen ze Berend brokkenpiloot tegen die klaagt dat hij zelfs geen NAGEL meer heeft om aan zijn kont te kretsen. Hij zegt: “Het enige wat ik nog had was mijn hond en die hebben de smerige goblins opgegeten!!". Hij gaat me mee om alles terug te halen van de goblins.

Na een lange wandeling komen ze aan in de grot. De mannen willen de goblims aanvallen en roepen: “jullie hebben alles van ons gestolen en verdienen het om te sterven!!”. De goblims ontkennen dit. De broer van hamerhands komt naar boven en zegt: “Ik ben het hamerhands, ijzervuist, u broeder!”. Hamerhands is blij zijn broer terug te zien. Hamerhands vraagt: “maar wie heeft dan wel alles gestolen?”.

Één voor één beginnen de dorpelingen te bekennen dat ze eigenlijk van elkaar aan het stelen zijn. Bert de botenmaker stal al de groenten. Berend brokkenpiloot stal de nagels en de schroeven. En plotst komt Berend zijn doggo uit de grot gelopen en brokkenpiloot is blij. De dorpelingen vergeven elkaar en zeggen dat ze het niet meer gaan doen.

Hamerhands vertelt dat hij een week nodig heeft om het anker te smeden. Jim en zijn crew hebben niet genoeg tijd hiervoor. Bert Botenmaker vertelt dat hij nog een anker heeft liggen en Jim en zijn crew kunnen terug op tocht vertrekken.

Dag 6 in de ogen van de Klussen en foto

Een dag vol avontuur en plezier op kamp!

Vanochtend begonnen we vol energie aan de dag. Fotobaas zorgde dat we in snel tempo een groepsfoto konden maken. Daarna hebben we gezamenlijk opgeruimd. Tussen door hebben Joe, Toe en het X-team ervoor gezorgd dat alles weer netjes en geordend was, klaar voor de bezoekdag.

De bezoekdag was een groot succes! Er waren ouders, grootouders, broers, zussen en zelfs liefjes van de leden en leiders die langskwamen. Door dit toffe weerzien vloeide er regelmatig traantjes van geluk.

Ondertussen was Kampcooking al van gisteren in de weer om een heuse pasta lunch voor te bereiden. Dit voor maar liefst 500 personen! We hadden de keuze tussen Penne bolognese, Penne arabiata en een smakelijke veggie-variant. Iedereen heeft gesmuld van het lekkere eten.

Na het bezoek van de ouders begon de keuzeactiviteit voor de leden. Er waren tal van leuke dingen om uit te kiezen! Sommigen gingen voor balspelen, anderen vonden het geweldig om met klei en lego te knutselen. Voor de avonturiers onder ons was er de mogelijkheid om wapens te maken in het bos of op een trektocht te gaan. De grootste lekkerbekken hebben dan weer appeltjes in het vuur gemaakt. De mountainbike-liefhebbers konden hun energie kwijt op de fietspaden en door de bossen te crossen. Terwijl andere lagen te zweten in onze wellness.

Zo een geweldige dag kan niet zonder een geweldige avondmaaltijd. De keuken serveerde hotdogs deluxe. Met een heuse variëteit aan toppings zoals gebakken uitjes, augurk, zuurkool, kaas en zelfs spek, werd er rijkelijk van gegeten.

En het beste moest nog komen: de fakkeltocht! Met onze fakkels in de hand gingen we op pad naar de grot, op zoek naar ijzererts om een nieuw anker te maken. Onderweg kwam er wel te boven dat er goblins waren die in deze grot leefden. De leden moesten oppassen, maar al snel bleek dat deze goblins compleet verkeerd begrepen waren. Het ijzererts werd gevonden, maar het maken van dit nieuwe anker ging te lang duren. Gelukkig had 1 van de dorpelingen nog een anker liggen.

Het was weer een dag vol avontuur, vriendschap en mooie herinneringen! Moe maar voldaan gaan we onze bedjes in, wetende dat morgen weer een nieuwe dag vol plezier op kamp zal zijn.

Foto's van Dag 6





























1

Dag 1

2

Dag 2

3

Dag 3

4

Dag 4

5

Dag 5

6

Dag 6

7

Dag 7

8

Dag 8

9

Dag 9

10

Dag 10