1

Dag 1

2

Dag 2

3

Dag 3

4

Dag 4

5

Dag 5

6

Dag 6

7

Dag 7

8

Dag 8

9

Dag 9

10

Dag 10

Dag 9

Het gevecht met de Kraken (dag 9: Iets Nieuws)

Jim en crew zijn nu definitief in de wilde wateren aan het varen. Jim zegt: "Die domme Bar heeft gezegd dat hij niet door de wilde wateren zal varen. Wij gaan dat wel doen want de wilde wateren zijn veel sneller. En daarbij, ik geloof niet eens in de legende van dat domme zeemonster."

De mannen varen rustig verder in de wilde wateren en merken dat de sfeer en zeelucht ineens veranderen. Ze horen al een luid gegrom van de kraken. Ze zeggen tegen elkaar dat de legende van de kraken waar is.

Ze zien wat tentakels rond de boot verschijnen. Ze kruipen stilaan op het podium. De stoere crewman balt zijn vuisten al. Jim zegt dat zelfs die stoere vuisten niks tegen die kraken gaan doen. Hij zegt dat ze de kanonnen moeten voorbereiden. Maar er is een probleem. Ze vinden de kanonskogels niet.

Iets nieuws: Spel om kanonskogels te verzamelen om de kraken te verslaan

Na het gevecht zijn de mannen bek af en zegt Jim: “Zelfs die stinkende fish-stick kan ons niet stoppen." "En die Bar, die nog rustig die domme omweg aan het nemen is, zullen we zeker inhalen”. Jim kijkt naar zijn kaart en zegt: "Mannen ik riek het, de schat komt dichterbij”.

Intermezzo van Barbarosa (dag 9: Na platte)

Barbarossa komt met heel zijn crew het podium op. Hij vertelt tegen de leden hoe geweldig hij is en hoe Jim hem nooit meer zal inhalen. “Zonder anker zullen ze niet ver komen MUAHHAHAHAHAH”. De crewleden beginnen te flexen met hun wapens en bar zegt “Aangezien ik de enige kaart heb zal ik de schat met gemak bemachtigen zonder tegenslag”. 

Hij besluit een afspraak met de leden te maken. Als de leden iets kunnen dat hij niet kan, dan zal hij zijn anker een uurtje uitgooien zodat Jim toch een beetje bij kan benen. Een van de crewleden van Bar stelt iets voor.

Geprenkt, maar niet heus. Dacht je nu echt dat ik mijn anker zou uitgooien. Tot ziens malootjes. Losers en krapuul. DIE VLOEK VAN DE KAART HEEFT ME NOG STEEDS GOED TE PAKKEN, HOHOHOHOHO.

 

De laatste loodjes (dag 9: Kampvuur)

Jim komt met zijn crew aan op het eiland. In het zand zien ze direct al de voetstappen van Bar en zien zijn boot ook verankerd.

Ze zien een bord met daarop “pas op voor de 4 traps”. Ik herken mijn vader zijn handschrift. We zitten goed. Daarna komen ze aan bij een grote tempel waar één van bar zijn crewleden staat te wachten

Het crewlid zegt: "Hier in deze tempel staan je 4 boobytraps te wachten, onze kapitein bar is hier met gemak door geraakt." "Jou zou het nooit lukken en als het toch lukt zal bar er staan om u een poepje te laten ruiken.”

Spel om de boobytraps te ontwijken

Na de 4 boobytraps zien ze Bar in de verte tegen de grote poort kloppen. De crew blijft na de laatste trap achter, dit is iets dat Jim alleen moet doen.  Jim trekt direct zijn zwaard. Bar doet dit niet en ziet er droevig maar ook boos uit en zakt met zijn rug tegen de poort in elkaar. Wat is er Bar? Krijg je de poort niet open? Nee, zegt Bar. Jim probeert ook eens een keer maar dit MISLUKT OOK!

Bar zegt: 'Die mottig stinkende pa van u moet weer iets magisch hebben gedaan waardoor die poort hier niet wilt open gaan, hij vond mij nooit leuk.’ En blijkbaar vindt hij u ook niet eens leuk want gij krijgt de poort ook niet open. Bar zegt nog 'Het enige wat ik wou is de schat vinden niet meer niet minder, de schat vinden van de enige echte vriend die ik ooit heb gehad.’ Zelfs na zijn dood verzuurd hij mijn leven. Jim zegt ‘hoe kent je mijn vader?'. Dit had je mij nooit verteld. Waarom heb je dit verzwegen?

Bar zei: ik kon er niks aan doen ‘die vloek van de kaart had mij veel te hard te pakken gekregen’ Hierdoor ben ik niet meer mezelf. We zijn beiden dus geen waardige piraten.

Jim besluit dat de schatkaart die ondertussen al zoveel problemen veroorzaakt heeft, eraan moet. Ze moeten zorgen dat niemand ooit die kaart nog kan maken. En daarna zijn we hier weg, zegt Jim.

Spel om groot vuur te maken om kaart volledig kapot te maken.

Als de kaart volledig opgebrand is komen Jim en Bar terug op het podium. Bar voelt zich direct anders, hij is vrij van de vloek. Bar en Jim geven elkaar een knuffel, ze zijn dikke vrienden geworden. Ze horen een luide stem: “Jim en Baaaaar, door elkaar te vergeveeen en een vriendschap te sluiten hebben jullie samen de vloek verbroken en zijn jullie nu echte waardige piraten. Jullie hebben nu toegang tot mijn schat, een waardig piraat weet wat er mee te doen”

Jim en Bar bedanken het publiek voor de onvergetelijke reis. De rest van de crew komt ook nog op en legt het allemaal bij. Ze lopen allen samen af met de schat.

Dag 9 in de ogen van de Webmasters

Beste blog lezers

Wij, de webmasters, mogen deze laatste blog van het kamp schrijven. Het was weer een kamp vol spel, avontuur en plezier. Voor ons zat er soms natuurlijk wat computerwerk tussen. Iedere avond stonden wij paraat om de blog, geschreven door de verschillende afdelingen, klus, foto en de keukenploeg klaar te maken voor jullie leesgenot.

Vandaag werden Jim en Coco verrast door de gevaarlijke kraken. Waneer ze op de kraken wouden schieten merkte ze dat er geen kanonskogels meer waren. Om dit op te lossen hebben we met de hele Chiro een groot spel gespeeld om geld te verdienen zodat Jim en Coco snel nieuwe kanonskogels konden halen om zo de kraken te kunnen verslaan.

Vervolgens zijn we met zen allen de bossen in gedoken om heel veel hout te verzamelen voor ons jaarlijkse kampvuur. De oudsten hebben ook geholpen met het bouwen van het kampvuur terwijl de jongsten aan het slapen waren tijdens de platte rust. Tijdens de regen hebben we ons rustig bezig gehouden in onze tenten door verschillende spelletjes te spelen.

Hierna zijn we gaan avond eten en zijn we begonnen aan het spel om tot bij de schat te geraken. Na de vier hindernissen hebben we de schat kunnen bemachtigen en werd vervolgens het vuur aangestoken.

Na wat gezellig samen zijn met onze afdeling hebben we nu de tijd gevonden om deze blog te schrijven en naar jaarlijkse traditie een sfeerfoto van hoe we deze blog aan het schrijven zijn.

Tot volgend jaar!
Groetjes
Mich en Arn

 

Foto's van Dag 9

































1

Dag 1

2

Dag 2

3

Dag 3

4

Dag 4

5

Dag 5

6

Dag 6

7

Dag 7

8

Dag 8

9

Dag 9

10

Dag 10